De terrassen zijn weer open!

Terrassen Huizen open

Velen hebben er reikhalzend naar uitgezien: het moment dat de terrassen weer open gaan! Vandaag om 12.00 uur was het zover. Vanaf vandaag kunnen we weer genieten van een lekker drankje, een hapje eten en gezelschap op de Huizer terrassen. En dat niet alleen: op reservering kun je ook weer binnen eten bij de restaurants!

Terrassen Huizen open
Aan het water bij De Haven van Huizen

Niet te druk

Nog niet overal was het vandaag al even druk. In de Oostermeent was geen bezet terras te bekennen. De zon liet het wat afweten na een zonovergoten week, maar vooral in het Nautisch Kwartier en aan de Zomerkade was het gezellig druk. Ondanks dat we weer mogen aanschuiven bij onze lokale horeca-ondernemers, moeten we de drukte nog steeds vermijden. “Ik heb liever dat mensen ons rustig weer weten te vinden dan dat het in één klap veel te vol zit”, aldus een van de eigenaren. Horecabezoekers moeten verplicht eerst een vragenlijst afwerken.

Nieuwe en grotere terrassen

Bij verschillende horeca is het terras vergroot. The Beach aan de Zomerkade heeft er een heel stuk promenade aan de andere kant van de straat bij en Insolar neemt een flink deel van het Oude Raadhuisplein in beslag. Bij De Krachtcentrale is vandaag het dakterras in gebruik genomen. Dit terras stond overigens al langer op de planning, maar kon de afgelopen tijd eindelijk gerealiseerd worden. Fletcher verzorgde livemuziek bij haar terrassen op deze feestelijke dag.

Wij hebben de zware taak op ons genomen om een rondje langs de terrassen te doen. Bekijk hieronder de rest van de foto’s!

Terrassen Huizen open
Livemuziek bij Fletcher

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Anneke Huizinga
  2 juni 2020 op 17:02

  Volgens mij is de Blaricum beach niet meer op dezelfde plek. Ik ben gisteren wezen kijken, niet gevonden. De foto staat wel boven aan.

  • Reageer
   Larisa
   3 juni 2020 op 12:19

   Hoi Anneke,

   De bovenste foto is gemaakt aan de Zomerkade, bij eetcafé The Beach. Blaricum Beach was niet gesitueerd in Huizen, én is inderdaad dit jaar niet aanwezig. Vandaar dat je er geen foto van bij ons zult aantreffen.

   Groet,
   Larisa

  Laat een reactie achter