Een nieuwe manier van lesgeven

Lege schoolpleinen, fietsenrekken en kapstokken. Alle scholen zijn gesloten. Door verschillende scholen wordt er naar creatieve oplossingen gezocht. Bij basisschool de PCBS Beatrixschool aan de Jacob van Wassenaerstraat is ook een leeg schoolplein het eerste aanblik. De deur zit dicht, maar achter die deur wordt nog hard gewerkt. Docenten zijn druk bezig om de komende weken onderwijs op afstand mogelijk te maken. Ze hebben een hele digitale leeromgeving gecreëerd door hun lesstof op video op te nemen en deze via YouTube aan te bieden aan hun leerlingen.

“Nog 21 minuten en dan staat de les online.”

Voor veel leraren toch wel wennen. Ze krijgen immers geen directe feedback meer. Zullen alle leerlingen het allemaal wel goed begrijpen? Daarom zijn er vaste contactmomenten gekomen, via whatsapp kan er contact met de leraar opgenomen worden om zo toch elke leerling zijn individuele aandacht te geven mocht dat nodig zijn.

Er zijn lespakketten samengesteld in een duidelijk weekoverzicht. Ouders kunnen die pakketten op komen halen. Om de toestroom van ouders te beperken mag er maar één van de ouders komen en zijn de ophaaltijden verspreid over drie tijdstippen. Het was voor leraren zelf ook even leren hoe YouTube en andere digitale technieken allemaal werken. Zo proberen ze op deze manier, zo goed mogelijk toch hun lessen door te laten gaan.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek fotografie

Walking Football, sv Huizen, Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter