Kunstcafé weer ‘uitverkocht’

kunstcafé Huizen uitverkocht
v.l.n.r.: Roxane van Iperen, Ad van Liempt, Marloes Eerden en burgemeester Heldoorn

Interviewde Ad van Liempt in november tijdens het Kunstcafé nog Roxane van Iperen over haar boek, gisteravond waren de rollen omgedraaid. In een volgeboekte Boerderij (uitverkocht kun je een gratis evenement eigenlijk niet noemen) gingen de twee weer het gesprek aan, dit keer over het nieuwste boek van Van Liempt: “Gemmeker, commandant van kamp Westerbork”.

Roxane van Iperen en Ad van Liempt

Oorlogsverschrikkingen

Geanimeerd vertelt Van Liempt over zijn onderzoek naar Gemmeker, de bijzondere gesprekken en ontmoetingen en vooral de vele feiten die hij boven tafel haalde. Uit de zaal klinken af en toe geschokte uitroepen, gesis om een verschrikkelijk relaas of soms zelfs gelach om mooie anekdotes. Voor even komen de Tweede Wereldoorlog en de verschrikkingen van kamp Westerbork weer tot leven.

kunstcafé Huizen uitverkocht
Beeldhouwster Eerden met een miniatuurversie van haar monument

Luchtige noot

Het tweegesprek wordt voorafgegaan door beeldhouwster Marloes Eerden uit Blaricum. Zij vertelt over haar vele werken, maar in het bijzonder over het monument ter nagedachtenis aan de in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter weggevoerde en vermoorde kinderen en personeelsleden van de Rudelsheimstichting in Hilversum. De avond wordt afgesloten door het Trio Piano Pasión, dat de overgebleven bezoekers trakteert op swingende Latin muziek.

kunstcafé Huizen uitverkocht
Trio Piano Pasión

Kunstcafé Huizen

Het kunstcafé wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd, met uitzondering van december en de zomermaanden. De organisatie ligt in handen van vrijwilligers en moet het voornamelijk doen van de vrijwillige bijdrage van bezoekers. Gisteravond was burgemeester Sicko Heldoorn er als bijzondere gast: voor het eerst was er een burgemeester op bezoek!

Roxane van Iperen en Ad van Liempt
Ad van Liempt
Van Liempt leest voor uit eigen werk

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

restaurant aan de kade


Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Stichting Kunst & Cultuur Huizen
  30 mei 2019 op 22:36

  Prachtige foto’s en mooie samenvatting van een geweldige avond.
  Dank.

  • Reageer
   Larisa
   2 juni 2019 op 20:01

   Bedankt voor de complimenten en graag gedaan!

  Laat een reactie achter