Landelijke Opschoondag 2021

Landelijke Opschoondag 2021

De derde zaterdag van maart is jaarlijks de Landelijke Opschoondag. Zelfs tijdens corona, zij het in aangepaste vorm. Vier Rotary-clubs en Huizen Schoon staken samen de handen uit de mouwen om Huizen en omgeving weer een stukje schoner te maken. Want helaas blijkt dat (dagelijks) noodzakelijk.

Landelijke Opschoondag

Vooral blikjes en kleine flesjes komen de vrijwilligers van Huizen Schoon tegen. Deze groep trekt er het hele jaar door op uit om zwerfafval te rapen. Individueel of in groepjes; het is maar net wat uitkomt. Een paar keer per jaar wordt er een grotere actie georganiseerd. Sinds corona ons land lamlegt gebeurt dat wat minder vaak. Maar de Landelijke Opschoondag was een mooie aanleiding om toch weer wat georganiseerder aan de slag te gaan.

Landelijke Opschoondag 2021
Aan het begin nog met lege zakken

Rotary en Huizen Schoon

In paren van twee trokken de vrijwilligers van Rotary Blaricum, Rotary Naarden-Bussum, Rotary Huizen, Rotary Gooimeer en Huizen Schoon door Blaricum, Naarden en Huizen. De Huizer groepen werden aan het begin van de actie verrast met pannenkoeken vanwege de Huizer pannenkoekendag en legden aan het eind van de middag al hun zakken afval bij elkaar zodat de gemeente het kon ophalen. Helaas bleek zelfs een paar uurtjes rapen goed voor vele kilo’s zwerfafval. Ook grotere dingen zoals kratjes bier, kastjes en stukken van auto’s werden aangetroffen in de bermen en bosjes van Huizen.

Leonard in actie

Wil je helpen?

Meld je dan aan als vrijwilliger bij Huizen Schoon. Je kunt zo vaak als je wilt in je eigen buurt schoonmaken, of aansluiten bij een van de acties door het jaar heen. Samen houden we Huizen schoon! Zoals fanatiek zwerfafvalopruimer Leonard van Teeffelen zegt: je ruimt niet het afval VAN iemand anders op, maar VOOR iemand anders.

Landelijke Opschoondag 2021

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter