Blauwe Vlag voor gemeentehaven

Blauwe Vlag gemeentehaven Huizen

Wethouder Marlous Verbeek mocht donderdag 6 mei de Blauwe Vlag in ontvangst nemen voor de gemeentehaven. Dit is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Directeur Erik van Dijk van Stichting KMVK (Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) mocht vijf nieuwe vlaggen uitdelen. Huizen is de gelukkige gemeente uit Noord-Holland.

Over de Blauwe Vlag

Het doel van het Blauwe Vlag-programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Havenmeester Dick van Veldhuizen: “De oude gemeentehaven, gewaardeerd door passanten en ligplaatshouders, krijgt met dit keurmerk de (inter)nationale erkenning die deze haven dik verdient!“ De toekenning geldt voor een seizoen en wordt volgend jaar opnieuw beoordeeld.

Blauwe Vlag gemeentehaven Huizen

Gepaste trots

Wethouder Marlous Verbeek nam de vlag dan ook met gepaste trots in ontvangst van Patrick Poelmann, voorzitter van de jury van stichting De Blauwe Vlag en vicevoorzitter van de stichting Huizer Botters. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkennings- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Blauwe Vlag gemeentehaven Huizen
V.l.n.r.: Dick van Veldhuizen, Marlous Verbeek, Erik van Dijk en Patrick Poelmann

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter