Dodenherdenking en Requiem van Mozart

dodenherdenking Huizen

Een gevariëerd programma in de Kruiskerk, de traditionele herdenking bij het monument aan het Prins Bernhardplein en een gratis uitvoering van het Requiem van Mozart na afloop. De nationale dodenherdenking kende dit jaar weer een mooi programma in Huizen. Tot twee keer toe zat de Kruiskerk afgeladen vol.

dodenherdenking Huizen
Roxane van Iperen over haar boek

Herdenkingsdienst in de Kruiskerk

Maartje van Weegen praatte de herdenkingsdienst in de Kruiskerk aan elkaar. Er werden gedichten voorgedragen, Maartje interviewde Roxane van Iperen over haar boek ’t Hooge Nest’, de Moclas Singers zongen stemmige pop- en klassieke muziek en Bram Schermel bespeelde zijn gitaar. Verschillende Huizer helden kregen een gezicht door verhalen.

dodenherdenking Huizen

“Verdedig je vrijheid”

Zoals elk jaar volgde na de dienst in de Kruiskerk een stille tocht naar het monument aan het Prins Bernhardplein. Burgemeester Sicko Heldoorn gaf daar zijn toespraak, waarbij hij in zijn speech opriep tot het verdedigen van je vrijheid.

dodenherdenking Huizen

Twee minuten stil

Ook dit jaar waren de twee minuten stilte weer een mooi moment om samen de gesneuvelden in de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen en vredesmissies daarna te herdenken. Na de herdenking kwamen er vijf vliegtuigen in formatie overvliegen en werden de kransen gelegd, onder begeleiding van muziek van Prinses Irene. Helaas moest dit worden ingekort vanwege een onverwachte hagelbui.

dodenherdenking Huizen

Requiem van Mozart

Na de herdenking kon men naar een gratis uitvoering van het Requiem van Mozart, uitgevoerd door COV Excelsior. Omdat het koor dit jaar 100 jaar bestaat, hebben ze de Huizer bevolking getrakteerd op dit gratis concert. Hierbij werden ze bijgestaan door professionele solisten en Het Promenade Orkest.

dodenherdenking Huizen
Requiem door Excelsior

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek en Larisa Landré

de lange

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter