Het Gooi Bevrijd

Jaarlijks rijdt Het Gooi Bevrijd op Bevrijdingsdag door het Gooi in een konvooi met meer dan 80 authentieke WO2-voertuigen. Er wordt gebivakkeerd op Camping de Woensberg in Huizen in authentieke legertenten. De dag begon vroeg met een Engels ontbijt, waarna iedereen zich klaarmaakte om aan de rit te beginnen.

Engels ontbijt.
Nog snel even de tanden poetsen.
Zonnebril op en gaan.

Vanaf het Huizerhoogt reed de colonne over de Blaricummerstraat Huizen in. Op veel plekken stonden mensen langs de weg, om van de stoet te genieten en te zwaaien. Er werden op diverse plekken in het Gooi stops gehouden.

Bevrijdingsfeest

Heeft u ze gemist en wilt u de voertuigen nog bewonderen? Sinds half vijf staat het konvooi op het Oranjeweitje in Blaricum. Daar zal vanaf 20:00 uur een eigen bevrijdingsfeest plaatsvinden ter ere van de veteranen die ze in hun midden hebben en degene die helaas niet meer de mogelijkheid hebben erbij aanwezig te zijn. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Oude legermotor.
Oude legerjeep.
Er werd vrolijk gezwaaid.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s  Vincent Snoek

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter