Ledverlichting voor Zuidwal

Ledverlichting Zuidwal Huizen

Het had het symbolische startsein moeten zijn voor de vervanging van de oude lampen voor energiezuinige ledverlichting bij AV Zuidwal. Helaas gooiden de harde rukwinden gistermiddag, dinsdag 4 mei, roet in het eten en moest iedereen aan de grond blijven. Desondanks was het voor de atletiekvereniging een heuglijk moment! Penningmeester Peter Korzelius en Projectleider Duurzaamheid Willem Kaspers van de vereniging wilden wel even poseren met wethouder Duurzaamheid Bert Rebel.

Ledverlichting Zuidwal Huizen

Duurzaamheidsmaatregelen

De nieuwe verlichting voldoet aan de aangescherpte eisen vanuit de Atletiekunie, maar dat is niet de belangrijkste reden voor Zuidwal om de verlichting te vervangen. De ledverlichting is onderdeel van een aantal verduurzamingsinvesteringen door de club. Naast de ledverlichting is het dak boven de kleedkamers, het krachthonk, de entree en de keuken vervangen, waarbij gelijk hoogwaardige isolatie is aangebracht. Op het platte dak komen 54 zonnepanelen. Hiermee bespaart de club op termijn flink op de accommodatiekosten en gaat Zuidwal de toekomst duurzaam tegemoet.

Ledverlichting Zuidwal Huizen

Subsidieregeling voor ledverlichting

In 2018 besloot de gemeenteraad om subsidie te verlenen aan sportverenigingen voor de vervanging van led-armaturen als de terugverdientijd voor verenigingen na aftrek van de landelijke BOSA-subsidie langer is dan tien jaar. Deze regeling is destijds tot stand gekomen in overleg met het Sportplatform Huizen en de sportverenigingen. Met de gemeentelijke subsidie kan de terugverdientijd worden teruggebracht tot acht jaar. Ook AV Zuidwal heeft nu gebruik gemaakt van deze subsidieregeling.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter