De terrassen mogen weer open!

Terrassen weer open in Huizen

Sinds 12.00 uur vanmiddag mogen de terrassen weer open! Bij Insolar aan het Oude Raadshuisplein werd het moment feestelijk ingeluid. Na het aftellen naar 12.00 uur werden er confettikanonnen afgeschoten. Vijf minuten later zat het hele terras al vol en werden er drankjes en eten uitgeserveerd aan gasten die hier met weemoed naar hebben uitgekeken.

Terrassen weer open in Huizen

We zijn er nog niet

Nu de zaterdagmarkt ruimer is opgezet hopen de horecaondernemers dat in de toekomst het grote terras ook op de zaterdagen mag blijven staan. Nu de horeca alleen nog maar tussen 12.00 en 18.00 uur open mag, zou dat flink wat klandizie schelen. Natuurlijk was niet alleen bij Insolar de vreugde groot. Ook bij vele andere horecaondernemers hing de spreekwoordelijke vlag uit. Het is nog niet helemaal zoals ze het graag willen, maar de eerste stap is gezet. Zoals een ondernemer treffend opmerkte, “het is een begin, maar we zijn er nog niet”.

Terrassen weer open in Huizen

Openingsplan overheid

Door heel Huizen namen de eerste gasten graag plaats op de terrassen. “Heerlijk dat het eindelijk weer mag, nu maar hopen dat het ook de goede kant op blijft gaan”. Als de cijfers het toelaten, kunnen de openingstijden én groepsgrootte per tafel per 1 juni verruimd worden. Dat de terrassen weer open zijn, is niet de enige verruiming van de maatregelen sinds vandaag. Ook de avondklok is beëindigd, je kunt weer winkelen zonder afspraak en twee in plaats van één persoon thuis ontvangen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s:  Vincent Snoek Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter