Brand in appartement Huizermaatweg

brand huizermaatweg

Hulpdiensten zijn iets na 11.00 uur massaal uitgerukt voor een brand in het appartementencomplex “Borgstede” aan de Huizermaatweg. In één van de appartementen was brand uitgebroken en al gauw was er sprake van een enorme rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse en wist erger te voorkomen. Er werd wel opgeschaald naar “grote brand” vanwege de enorme rook en dat er daarom geëvacueerd moest worden.
25 bewoners van het complex werden zo snel mogelijk via het dak uit de woningen gehaald omdat het trappenhuis vol rook stond. Bij acht woningen zijn de voordeuren geforceerd omdat er niet werd opengedaan.

brand huizermaatweg
Bewoners worden via het dak uit de woningen gehaald.
brand huizermaatweg
Een brandweerman controleert op aanwezigheid van achtergebleven bewoners vanaf de buitenzijde met de hoogwerker.

Alle bewoners zijn opgevangen in het restaurant van het naastgelegen verzorgingstehuis De Marke. Één persoon heeft letsel opgelopen en wordt behandeld door het ambulancepersoneel. Op dit moment is het vuur gedoofd en wordt het pand gecontroleerd en geventileerd door de brandweer.

Inmiddels is bekend dat één van de bewoners is aangehouden wegens brandstichting. De politie doet onderzoek. Wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woningen is nog niet bekend. Salvage zal eerst samen met Alliantie de nodige voorzieningen moeten treffen om het weer bewoonbaar te maken.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.


foto’s: Vincent Snoek en Inge Jansen

lidl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter