Hoge bomen vangen veel wind op de Crailoseweg

Vanmiddag rond half 4 kwam er bij de brandweer een melding binnen van het type stormschade. Op de Crailoseweg, de N527, was er een metershoge boom omgewaaid en over beide weghelften en fietspad terecht gekomen. Het was een wonder dat het enigste slachtoffer een lantaarnpaal was.

De politie begeleidde het verkeer van beide richtingsstroken om en om over het nog vrije fietspad. Door de drukte op de weg stond het al snel helemaal vast.

Met het neergaan van de boom heeft die grote schade aangebracht aan een andere boom, Hierbij waren takken half afgebroken die nog naar beneden konden komen. De hoogwerker van brandweer Bussum is ter plaatse gekomen om alle loshangende takken eraf te zagen.

De boswachter van GNR vertelde dat het komt door het droge voorjaar en verwacht dat er met harde wind nog meer bomen kunnen neergaan. Voorzichtigheid is dus geboden en wees oplettend als u het bos in gaat nabij de Trappenberg als er harde wind staat. De brandweer is nog enige tijd aanwezig geweest om de boom in stukken te zagen en de weg vrij te maken.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter