Expositie #OpenJeOgen op Plein 2000

Expositie #OpenJeOgen Plein 2000 Huizen

Wellicht heb je ze al zien staan, of zag je ze gisteren geplaatst worden: de kleurige portretten op het Plein 2000. De expositie #OpenJeOgen is neergestreken in Huizen, en dat dit niet zomaar een fototentoonstelling is, weet je zodra je goed naar de foto’s kijkt en de bijgaande informatie leest. De tentoonstelling wordt ingezet om de regionale aanpak tegen mensenhandel te versterken met indringende foto’s van Ernst Coppejans.

Expositie #OpenJeOgen Plein 2000 Huizen

Bewustwording over mensenhandel

Mensenhandel kent vele gezichten. De expositie, met dertig portretten en verhalen van slachtoffers, ‘vertelt’ over bijvoorbeeld gedwongen prostitutie, gedwongen criminaliteit en ernstige vormen van geweld en bedreiging. Om de signalering van en de bewustwording over mensenhandel te vergroten reist deze fototentoonstelling van CoMensha tot februari 2020 door onze regio. #OpenJeOgen staat tot 15 november op het Plein 2000.

Expositie #OpenJeOgen Plein 2000 Huizen

Campagne tegen mensenhandel

Mensenhandel is een maatschappelijk probleem dat ook in onze regio voorkomt. Daarom werken de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek samen aan het voorkomen en aanpakken van mensenhandel. Zij werken aan een sluitende ketenaanpak van mensenhandel en aan het versterken van de signalering van en bewustwording over mensenhandel. Ook zorgen zij voor de beschikbaarheid van een passend hulpaanbod voor slachtoffers van mensenhandel.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Rikkie
    10 november 2019 op 16:57

    Helaas waren er maandagochtend al vandalen geweest die een aantal portretten hadden omgegooid…….

  • Laat een reactie achter