Integrale controle bedrijventerrein ’t Plaveen

Op verzoek van de burgemeester van Huizen vond vandaag een integrale controle plaats bij tien bedrijven (waarvan acht in de autobranche) op bedrijventerrein ’t Plaveen in Huizen. Dit gebeurde in het kader van verschillende controlerende en handhavende taken die regelmatig door deze instanties worden uitgevoerd. Ze doen dit samen omdat dat efficiënter is.

Wet- en regelgeving

Het was een controle van wet- en regelgeving zoals neergelegd in bestemmingsplan bouwvoorschriften, hygiëne regels, arbeidswetgeving en algemene veiligheids- en openbare orde-regelgeving. Aan de controle werd deelgenomen door de gemeente Huizen, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), het UWV, de Omgevingsdienst, de Brandweer en diverse diensten van de politie.

Twee teams

De controle vond plaats in twee teams van handhavers en controleurs. Ieder team had naast een inhoudelijke coördinator, ook een speciale corona-coördinator die extra aandacht besteedde aan de naleving van de corona-maatregelen zoals 1,5 meter afstand, mondmasker of faceshield en schoonmaken van handen.

Constateringen

De controle is rustig verlopen. Er zijn bij verschillende bedrijven kleine tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd. Deze bedrijven worden hierover aangeschreven door de verschillende controlerende instanties. Bij één van deze bedrijven is dit aanleiding voor verder onderzoek. Boven een bedrijfsruimte werd een illegale woning aangetroffen. De gemeente gaat hierop handhaven. In een van de bedrijven werd een illegaal tewerkgestelde vreemdeling aangetroffen. Deze persoon is aangehouden door de politie. De eigenaar van dit bedrijf krijgt een boete van de ISZW. In welke bedrijven de overtredingen zijn begaan is voor ons onbekend.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Hier zie je nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter