Neem een kijkje in de verbouwde Sijsjesberg!

verbouwde Sijsjesberg Huizen

Na ruim een half jaar verbouwen is de nieuwe entree van zwembad Sijsjesberg bijna klaar. Hier en daar worden de laatste werkzaamheden afgerond, zodat het zwembad klaar is voor de feestelijke oplevering op 22 april a.s. in bijzijn van een aantal vaste badgasten. Vanaf zaterdag 24 april is het zwembad weer open voor publiek. Wij namen alvast een kijkje in de verbouwde Sijsjesberg.

Rondleiding

Beheerder Erik Oldenzeel liet het hek voor ons open glijden. Voor hem ook een spannend moment; “nu moet ‘ie natuurlijk wel stoppen op de juiste plek!”. Bij alles waar we stilstaan merk je de verheuging van Oldenzeel, maar ook de voorzichtigheid. Geen gladde vloeren meer? “Dit zijn speciaal gegoten vloeren, dus niet meer die oude tegeltjes. Maar het is natuurlijk maar afwachten hoe het in de praktijk werkt”.

verbouwde Sijsjesberg Huizen
Bijzondere badgasten

Verbouwde Sijsjesberg

De achterwand van de nieuwe kleedkamers wordt compleet in beslag genomen door nieuwe, grotere kluisjes. “We hebben nu alleen geen ruimte meer voor de kapstokken die we voorheen wel hadden, hopelijk missen mensen ze niet te erg”, aldus Oldenzeel. Verder zijn er geen aparte douchehokjes meer, een aantal mooie grote groepskleedhokjes en veel unisex kleedhokjes. Ook het kantoor en de kleedruimte voor medewerkers is helemaal vernieuwd.

Alleen banenzwemmen

Het zwembad is nog beperkt in de mogelijkheden en kan daarom vanaf 24 april alleen banenzwemmen aanbieden. Dit gebeurt in blokken van 1,5 uur, die online zijn te reserveren. Dit online reserveren kan vanaf de week voor opening. Per blok is plaats voor maximaal 90 bezoekers. Zo kan in het water de verplichte 1,5 m afstand behouden blijven. Zodra de coronamaatregelen worden versoepeld en recreatief zwemmen mogelijk is, worden de mogelijkheden verruimd.

verbouwde Sijsjesberg Huizen
Erik Oldenzeel opent het hek

Kom op de fiets!

De parkeerplaatsen naast zwembad Sijsjesberg zijn beperkt omdat het parkeerterrein nog in gebruik is als coronateststraat. Bezoekers wordt met klem gevraagd op de fiets te komen om overlast voor de buurt te voorkomen. Net als alle jaren is parkeren langs de Ericaweg niet toegestaan. Er worden verkeersregelaars ingezet om mensen naar nabij gelegen parkeerplaatsen te verwijzen, en boa’s om te controleren op foutparkeerders.

Bekijk hieronder onze fotoserie van de verbouwde Sijsjesberg.

20210904-Kijkje-in-de-verbouwde-Sijsjesberg-1 © Larisa Landré Evenementenfotografie
De entree is bekleed met duurzaam bamboe
20210904-Kijkje-in-de-verbouwde-Sijsjesberg-14 © Larisa Landré Evenementenfotografie
De entree is voorzien van verschillende paslezers
20210904-Kijkje-in-de-verbouwde-Sijsjesberg-9 © Larisa Landré Evenementenfotografie
Een kijkje vanachter de 'kassa'
20210904-Kijkje-in-de-verbouwde-Sijsjesberg-8 © Larisa Landré Evenementenfotografie
Een groepskleedkamer
20210904-Kijkje-in-de-verbouwde-Sijsjesberg-7 © Larisa Landré Evenementenfotografie
Douchen zonder muntjes!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter