Jaarwisseling 2020/2021 niet zonder incidenten

Laten we beginnen om vanuit Ophuizerhoogte iedereen het allerbeste voor 2021 te wensen. We proosten op een nieuw jaar, waarin we hopelijk veel meer positief nieuws kunnen brengen dan afgelopen jaar. Het was een jaar waarin we werden beperkt en vele leuke activiteiten, waar wij altijd naar uitkijken, werden afgelast. Laten we hopen dat het dit jaar anders is.

Jaarwisseling 2020/2021 Huizen

Vuurwerkverbod

Het was wellicht te verwachten. Door de omstandigheden was het dit jaar rustiger dan voorgaande jaren met de jaarwisseling. Ondanks het vuurwerkverbod werd er na middernacht op veel plekken vuurwerk afgestoken, maar lang niet zoveel als “normaal” en met enkele knallen uitgezonderd trok de rust weer sneller over ons dorp heen.

Jaarwisseling 2020/2021 Huizen

Hulpdiensten tijdens jaarwisseling

Er reed rond de jaarwisseling extra politie door de regio en er reden ook veel beveiligers rond om alles beter in de gaten te kunnen houden. De brandweer had het ook rustiger, maar heeft niet stilgezeten. Ze controleerde soms een vreugdevuurtje wat gedoogd werd, maar moest ook een paar keer echt aan de bak. Bij de Kostmand werd een textielcontainer in brand gestoken. Er werden ook twee bushokjes gesloopt.

Jaarwisseling 2020/2021 Huizen

Brand bij peuterspeelzaal

De brandweer was net terug op de kazerne toen de melding binnenkwam van een gebouwbrand in het Holleblok. Bij peuterspeelzaal Libelle is vermoedelijk vuurwerk naar binnen gegooid door een raam. Een bank vatte vlam en het vuur laaide metershoog op. Voor deze peuterspeelzaal dus niet zo’n fijne jaarwisseling.

Jaarwisseling 2020/2021 Huizen

Veel schade

Door het snelle optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. “Als we tien minuten later waren geweest kon het wel een uitslaande brand zijn geworden”, sprak een brandweerman. Er werden twee ramen ingeslagen om de brand te blussen. Het vuur was daarna snel uit. De schade is mede door de zwarte roet groot. De brandweer heeft het pand goed geventileerd en daarna overgedragen aan beveiligers.

Jaarwisseling 2020/2021 Huizen
Jaarwisseling 2020/2021 Huizen

Geen nieuwjaarsduik

Helaas dit jaar geen nieuwjaarsduik om het nieuwe jaar fris te beginnen. Ook zo’n geweldige activiteit waar we altijd naar uitkijken en als OpHuizerhoogte onze medewerking aan verlenen. Het is nog de vraag of het volgend jaar weer zo professioneel geregeld kan worden. Organisator Arnoud Wilschut: “Het gemeentelijk beleid rondom het organiseren van sport en evenementen in Huizen heeft ons tot deze keuze doen besluiten”, Wij van Ophuizerhoogte hopen enorm dat op een of andere manier volgend jaar dit evenement toch zijn doorgang kan vinden.

Nogmaals voor iedereen de beste wensen en laten we er met zijn allen een mooi jaar van maken!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Vincent Snoek 
Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Eimertje
    1 januari 2021 op 22:20

    Schande, die vernielingen. Denk er toch eens over na hoe het voelt als er van jou iets van waarde kapot gemaakt wordt.

  • Laat een reactie achter