Winterwandeling door oud Huizen

dorpswandeling

Het Huizer Museum biedt op zaterdag 8 december a.s. de mogelijkheid om met een ervaren gids een heerlijke winterwandeling te maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen. Deze wandeling start om 14.00 uur voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82.

De wandeling gaat dwars door het dorp en voert langs de diverse boerderijen die Huizen nog rijk is, langs visserswoningen en voorname huizen van vroegere hangenbazen. De gids zal de wandelaar niet alleen langs mooie plekken leiden, maar zal u ook vertellen over de historie, het boerenleven, de visserij en de industrie van Huizen. Naast dit alles zijn er nog leuke anekdotes te vertellen en wordt er gewezen op architectonische details van windvanen tot makelaars, van roeden tot levensbomen. Andere details kunnen zijn  een originele wasketel, een vrijstaand bakhuis, bijzondere vazen, dichtgemetselde ramen en nog veel meer. De wandeling is een echte aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar de rijke historie van Huizen. Deze heerlijke wandeling kost € 4,– per persoon en duurt ongeveer 1 uur.

In het Huizer Museum zijn leuke cadeau artikelen te koop en is het gezellig koffie drinken. Een bezoek aan het museum zelf is altijd de moeite waard. De entree van het museum bedraagt € 5,– per persoon, MJK gratis. Het Huizer Museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur.

U kunt zich voor de wandeling aanmelden bij het Huizer Museum maar dit is niet noodzakelijk.

tel.: 035-5250223
e-mail: receptie@huizermuseum.nl

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter