Klassieke Peugeot in het licht

Klassieke Peugeot

Soms kom je als fotograaf een buitenkansje tegen. Bijvoorbeeld wanneer je een kennis tegenkomt die een prachtige klassieke auto blijkt te hebben. En dan heb je in je team een meester in het lightpainten zoals Vincent Snoek. Een en een is twee, en dus kwamen Vincent en Larisa Landré van de week bij de Nieuw Bussummerheide bij elkaar om de prachtige klassieke Peugeot 177M van Nol van Bennekom te fotograferen.

Klassieke Peugeot

Lightpainten

Lightpainten, wat is dat eigenlijk? Lightpainting betekent letterlijk ‘tekenen met licht’. Met lightpainten ‘teken’ je met lichtbronnen in een donkere omgeving door de lichtbron te bewegen. Je camera staat op een vaste plek en je werkt met lange sluitertijden. Door de lange sluitertijd vangt je camera de bewegingen van het licht op. Op die manier kun je een onderwerp rondom belichten zonder dat je zelf zichtbaar in beeld komt. Dat is wat wij met deze klassieke Peugeot hebben gedaan.

Klassieke Peugeot

Peugeot 177M

De Peugeot is van bassist, pianist en bekende Huizer Nol van Bennekom. Vorig jaar verkocht hij zijn geliefde boot, en op zoek naar een nieuwe liefde kwam hij de Peugeot 177M tegen op Marktplaats. Niet meer helemaal origineel, maar wel in een geweldige staat. De vorige eigenaar heeft de wagen helemaal afgebroken en daarna vanaf het chassis weer opgebouwd. Wat er precies allemaal origineel is, en wat niet, maakt ons niet uit. De auto is een plaatje en een genot om te fotograferen!

Klassieke Peugeot

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek en Larisa Landré
Tekst: Larisa Landré


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter