Eerste stappen op het ijs

Eerste stappen ijs Gooimeer

Enkele dappere Huizers durfden het vandaag aan het eind van de middag aan om hier en daar het ijs op te gaan. Deze eerste stappen op het ijs waren nog heel voorzichtig, en terecht; het ijs is nog niet overal dik genoeg en onbetrouwbaar. Waarschijnlijk zijn veel plekken aanstaande vrijdag wel goed begaanbaar. Tot die tijd is het maar goed dat de meeste mensen zich met deze eerste stappen niet meer dan een paar meter uit de kant waagden.

Eerste stappen ijs IJsbaankade

Schaatskoorts

Net als veel andere Nederlanders kunnen de Huizers niet wachten om het ijs op te gaan. Er heerst een ware schaatskoorts; webshops kunnen de schaatsen niet aanslepen en zijn vaak al uitverkocht. In veel plaatsen zijn met spoed de lokale ijsbanen opgespoten en gereed gemaakt. Helaas heeft het gemeentebestuur in Huizen niet voor deze optie gekozen. Gelukkig is het net zo leuk om op echt natuurijs te schaatsen! We kunnen zelf ook niet wachten om de ijzers onder te binden en de schaatspret van Huizen vast te leggen

IJspret Gooimeer
Eerste stappen ijs Gooimeer
IJspret Gooimeer

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter