Tweede Kamerverkiezing: Huizen heeft gestemd

Tweede Kamerverkiezing: Huizen heeft gestemd

De stembureaus zijn dicht, en Huizen heeft gestemd. De gemeente heeft nog geen tussentijdse cijfers vrijgegeven over de opkomst deze Tweede Kamerverkiezing, maar bij de meeste stembureaus “liep het vandaag lekker door”. Niet bij elk stembureau was het even druk; de gemeente Huizen riep in de loop van de avond bepaalde stembureaus te mijden en juist naar de rustigere locaties te gaan.

Lange rijen bij de Meentkerk

Drukte en rust

Druk was het eigenlijk de hele dag wel in het gemeentehuis, het Holleblok en de Meentkerk. Bij die laatste waren de hele dag rijen tot voorbij de bushalte te zien. Rustig was het juist bij o.a. Honkbalvereniging Zuidvogels, Kerkgebouw de Engel en Muziekvereniging Prinses Irene.

Tweede Kamerverkiezing: Huizen heeft gestemd

Bijzondere locaties

Je kon vandaag op bijzondere locaties stemmen. Bijvoorbeeld bij Honkbalvereniging Zuidvogels en verschillende kerken, maar ook bij Hotel Newport, in de voormalige sportschool in de kelder. Deze laatste locatie was samen met het gemeentehuis, de Meentkerk en de Goede Herderkerk ook al op maandag en dinsdag geopend voor de risicogroepen.

Stemmen met het mooiste uitzicht van Huizen

Corona-verkiezingen

Deze verkiezingen werden natuurlijk gedomineerd door corona. Niet alleen in berichtgeving en debatten, maar vooral door de inrichting van de Tweede Kamerverkiezing. Niet alleen waren stembureaus twee dagen langer geopend, maar er waren vandaag ook meer en andere stembureaus open dan voorheen. Overal waren strenge maatregelen genomen om de coronamaatregelen na te kunnen leven en het stemmen veilig te laten verlopen. En iedereen kreeg natuurlijk een eigen potloodje om mee te stemmen.

Nu is het afwachten op de uitslagen!

Tweede Kamerverkiezing: Huizen heeft gestemd
Tweede Kamerverkiezing: Huizen heeft gestemd
Niet iedereen wil het potlood mee naar huis

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter