De 30e editie van de Gooise Karavaan

Gooise karavaan

Je zal ze vandaag ongetwijfeld voorbij hebben horen komen: de luid toeterende stoet van de Gooise Karavaan met de 30e Truckersrun. In die stoet cliënten van Amerpoort met een ernstig meervoudige beperking die samen met de vrachtwagenchauffeurs een onvergetelijke route door het Gooi maken. Iets over twaalven kwamen ze Huizen inrijden met een optocht van 85 vrachtwagens. Over de gehele route stonden weer overal mensen vrolijk te zwaaien.

Gooise karavaan
Gooise karavaan

Pannenkoeken voor lunch

Aan de kade bij het Nautisch Kwartier werden alle vrachtwagens opgesteld voor de pauze. Bij Coronel waren ze de afgelopen dagen al druk bezig geweest met pannenkoeken bakken. Na de lekkere lunch gingen de roelstoelen in de laadruimte of werden vastgesnoerd op het laaddek en reed de stoet rond 2 uur verder.

Gooise karavaan
Gooise karavaan
Gooise karavaan

Dertigste editie de laatste?

De trucks rijden onder politie-escorte door ’t Gooi. Doordat de politie de Gooise Karavaan niet langer wil begeleiden was deze dertigste editie wellicht de laatste keer dat deze karavaan plaatsvindt. Voor de politieagenten is deze dag ook een feestje, maar de beslissing is van hogerhand genomen. De organisatie hoopt tijdig een oplossing te kunnen vinden om volgend jaar toch door te kunnen laten gaan.

Gooise karavaan
Gooise karavaan
Gooise karavaan

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek, Henk Heijnen

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Daphne Voorbij-Moolhuizen
  10 maart 2019 op 11:56

  Misschien het betaald voetbal zelf de veiligheid laten betalen en het geld dat ze dan besparen (ons belastinggeld) voor dit goede doel gebruiken!

 • Reageer
  Itsme
  12 maart 2019 op 15:58

  Leuk voor de mensen die mee mochten rijden, ik heb als chauffeur vroeger ook wel mee gedaan, maar ik wist niet dat er een vergunning afgegeven was voor permanent toeteren tijdens de rit.
  Heel irritant

 • Laat een reactie achter