Sneeuwjacht of sneeuwpret?

Sneeuwjacht Huizen

De waarschuwingen konden niet op: code oranje, code rood, sneeuwstorm en sneeuwjacht. Maar was er vandaag sprake van sneeuwjacht of sneeuwpret? Al voordat de zon op was waagden de eerste Huizers zich met sleetjes en snowboots in de sneeuw, en dat bleven ze doen tot ruim na zonsondergang. Een prachtige dag dus om foto’s te maken van het winterse plezier van Huizers!

Sneeuwjacht Huizen

Veilig onderweg

Ondertussen zorgen de medewerkers van de gemeente dat iedereen zo veilig mogelijk op pad kan. De sneeuwschuivers rijden 24/7 rond om de hoofdroutes en fietspaden zo begaanbaar mogelijk te houden. Pas als het stopt met sneeuwen kunnen ook de strooiwagens op pad. Ondanks de waarschuwing om niet de weg op te gaan als het niet noodzakelijk is, waren er toch redelijk veel automobilisten op de (hoofd)wegen te vinden. Zelfs een dappere fietser probeerde het af en toe, maar vandaag waren de straten toch voornamelijk van de voetgangers en sledes!

Sneeuwjacht Huizen

Bekijk onze uitgebreide fotoserie hieronder. Vincent Snoek legde de pret in het Stadspark en op de Noordwal vast, Larisa Landré trok door het Oude Dorp en de natuur.

« van 2 »

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek en Larisa Landré
Tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Daan Vos
    8 februari 2021 op 11:36

    En als het dan sneeuwpret is, dan vervagen ook meteen de verkeersregels en de verantwoordelijkheid? Die kerel op die quad op de eerste foto moet een helm dragen. En dat jonge kind achterop? Ik weet niet of het toegestaan is zonder helm en deugdelijke zitplaats…. maar de belangrijkste vraag: is het verstandig om hem/haar zo te vervoeren? Hartstikke leuk hoor, maar er zijn al te veel ongelukken met zo’n quad gebeurd.

  • Laat een reactie achter