De Helden van Huizen

Helden van Huizen

Vrijwilligerscentrale Huizen bestaat 35 jaar en dat bestaansrecht is niet voor niets. Daarom wil zij extra aandacht vragen voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Vrijwilligers die zich inzetten in Huizen, “De Helden van Huizen” krijgen een podium door een boek en een foto-expositie. Gisteren, op de dag van de vrijwilliger, was de onthulling hiervan in De Engel. Onze fotografen Vincent Snoek en Larisa Landré hebben foto’s gemaakt voor dit project.

Fotoshoot van mensen die aan het boek mee hebben gewerkt, afgelopen zomer

Vrijwilligers maken Helden van Huizen

Samen met een groep idealisten, die dit ook belangeloos doen, zijn het boek en de expositie vormgegeven. Denk hierbij aan de interviews, meelezers, redactie, vormgever en fotografen, waaronder dus Vincent en Larisa. Maar ook veel sponsoren hebben een steentje bijgedragen, door het drukken van het boek, het drukken van de foto’s voor de expositie, het leveren van catering of bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van de ruimte, zoals het gebouw De Engel aan de César Francklaan.

Helden van Huizen
Ook zanggroep Labalade trad belangeloos op

Fundament van de samenleving

Vrijwilligers maken het verschil. Zij zijn het onzichtbare fundament van de samenleving. Er zijn vele vrijwilligersorganisaties en -initiatieven in Huizen. Zomaar een greep: de Vrijwillige Thuishulp, de Wijkcentra, het Huizer Museum, kerken, scholen, de bibliotheek, zorgcentra, koren, de sportverenigingen, de Huizer Botters, Reddingsbrigade Huizen, Speel-o-theek, de Voedselbank, de Wereldwinkel, de kringloopwinkel, de egelopvang en het hospice.

De Engel zat vol met tal van vrijwilligers

Wereld zonder vrijwilligers

Zonder inzet van vrijwilligers hebben deze organisaties geen bestaansrecht. Er kan geen sportwedstrijd meer doorgaan, het museum kan niet meer draaien, er kan geen reddingsboot uitvaren, het onderwijs komt nog meer onder druk te staan, inwoners die zelfstandig wonen maar extra hulp nodig hebben staan er alleen voor, etc. Vrijwilligerswerk levert dus een waardevolle bijdrage aan onze samenleving. Dat hoef je de vrijwilligers zelf niet uit te leggen, die merken het dagelijks. Toch mag daar soms best eens bij stilgestaan worden, en de Vrijwilligerscentrale doet dit door middel van dit teken van waardering.

Helden van Huizen
Onthulling van de expositie

Reizende expositie

De expositie zal in 2020 in Huizen zichtbaar zijn op diverse openbare plaatsen. Maandag 9 december start deze in de Pop-up Herberg in het voormalig postkantoor. Daar blijft de expositie tot de sluiting op 11 januari hangen. Waar je de foto’s vervolgens kunt bekijken is nog even spannend! Het boek is later deze week voor € 17,50 te koop bij Boekhandel Flevo op de Voorbaan en Bruna Oostermeent. Vrijwilligers kunnen een gratis exemplaar ophalen bij de Vrijwilligerscentrale (zolang de voorraad strekt).

Helden van Huizen
De eerste blikken in het net uitgereikte boek

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek en Larisa Landré

Arts and Crafts Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter