Open oefenavond brandweer

Gisteravond was de open oefenavond van Brandweer Huizen. Acht geïnteresseerden waren op deze speciale oefenavond afgekomen. Wellicht dat zij wellicht binnenkort onze plaatselijke helden/korps komen versterken.

Er waren diverse oefeningen voor de geïnteresseerden uitgezet; Het op de tast door een gebouw verplaatsen, het openknippen van een voertuig en natuurlijk Ook het bestrijden van een brand.. Daarnaast was er alle tijd om vragen te stellen aan de brandweerlieden. Hoe combineer je het met werk? Wat houdt de opleiding in? In deze gesprekken kregen een goed inzicht over het werk van de brandweer.

‘Eigenlijk is dit de omgekeerde procedure zoals het normaal gaat’, legt Fred Kos van brandweer Huizen uit. Normaal gaan we eerst in gesprek met de kandidaat vrijwilligers over de formele zaken en daarna ga je pas mee op een oefening. Nu krijgen ze meteen iets in de handen waardoor zij kunnen proeven van het beroep en kunnen daarna beslissen of zij eventueel voor een vervolg gesprek willen komen.

Regelmatig heeft onze post behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om de uitruk van de post te kunnen garanderen is beschikbaarheid van de vrijwilligers cruciaal. De brandweer zoekt dan ook vooral mensen die overdag beschikbaar én in de gemeente aanwezig zijn. Maar die het ook geen bezwaar vinden om doordeweeks in de nacht en in het weekend onverwacht weggeroepen te kunnen worden voor een alarmering.

Voor het bestrijden van incidenten werkt Post Huizen met een zogenaamd ‘piket systeem’. Dat houdt in dat je als vrijwilliger een bepaalde periode piketdienst hebt en bij een incident naar de kazerne wordt opgeroepen. Daarna wordt gezamenlijk uitgerukt naar het incident.

Heb je zelf ook interesse om wellicht de vrijwilligers te versterken? Je kan natuurlijk altijd hier klikken voor meer informatie over de wervingsprocedure.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek.

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter