Nieuwe pomp voor Brandweer Huizen

Nieuwe pomp Brandweer Huizen

Brandweer Huizen heeft een nieuwe pomp die vandaag getest werd bij in de werkhaven, nabij het Nautisch Kwartier. De nieuwe pomp werd niet alleen getest, maar er was ook een instructeur van fabrikant HFS aanwezig die de brandweermensen alle ins en outs ervan leerde.

Dompelpomp

De pomp, een zogeheten dompelpomp, kan 10.000 liter water per minuut oppompen door een slang van 1,5 kilometer met een druk van 10 bar. Daar kunnen tot wel vier brandweerwagens op worden aangesloten die dan non stop kunnen blussen.

Nieuwe pomp Brandweer Huizen

Hytrans Fire Systems

Het bedrijf Hytrans Fire Systems is gespecialiseerd, zoals de naam al suggereert, in pompsystemen die wereldwijd gebruikt worden voor inzet bij branden en overstromingen en het afvoeren van verontreinigd water. Met deze nieuwe aanwinst voor de brandweer kan er beter worden ingezet bij grote branden in de gehele regio.

Nieuwe pomp Brandweer Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter