Uiltje knappen in het Stadspark

ransuilen

Ze kwamen op social media al meer voorbij deze week. Tijd om ze ook eens van dichterbij te bekijken, de jonge ransuilen in het stadspark. En dan is het een kwestie van lang zoeken en geluk hebben. Ergers heel hoog in de bomen zitten de “takkelingen” , zoals de jonge uilen ook wel genoemd worden. Een paar pluizige bollen.

ransuilen

Moeder uil zit in de buurt in een ander boom en houdt de wacht. Als het schemerig wordt zal ze weer op jacht gaan naar voornamelijk muizen. En de oplettende kijker ziet ondertussen nog veel meer moois tussen al het groen. Een nest grote bonte spechten.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Inge Jansen

lidl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter