15 jaar Natuurwerkgroep Huizen in een boek

15 jaar Natuurwerkgroep Huizen

De Natuurwerkgroep Huizen van het Goois Natuurreservaat (GNR) bestaat vijftien jaar. Vrijwilliger Wim Schras wilde dit graag vieren met een speciaal jubileumboek, omdat fysiek samenkomen voor de vijftig vrijwilligers helaas niet mogelijk is. Ook voor OpHuizerhoogte een bijzonder boek, want één van onze foto’s prijkt op de voorkant!

15 jaar Natuurwerkgroep Huizen
Overhandiging aan Karin Kos

Impressie Natuurwerkgroep Huizen

In totaal 25 mensen werkten samen aan deze ‘impressie’, die een sfeerbeeld geeft van vijftien jaar natuurwerkgroep. Van de oprichting van de dinsdaggroep in november 2005, de toevoeging van de woensdag- en donderdaggroepen, de verschillende kledingwissels en verhalen van de vrijwilligers tot foto’s van het werk, bijzondere flora en fauna en speciale momenten.

15 jaar Natuurwerkgroep Huizen
V.l.n.r.: Kos, Blessing, Exterkate, Schras, Vlaanderen, Sikking en Dekkers

Overhandiging

Het boek werd woensdag 28 april 2021 door samensteller Wim Schras overhandigd aan Karin Kos, directeur-rentmeester van het GNR, in het bijzijn van coördinatoren Frank Sikking en Bas Dekkers, regiobeheerders Ben Blessing en Lonneke Exterkate en coördinator vrijwilligerswerk Jaap Vlaanderen. Er werd direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om afscheid te nemen van Ben Blessing, die de regio helaas verlaat. Alle aanwezigen kregen een exemplaar van het boek uitgereikt.

15 jaar Natuurwerkgroep Huizen
Afscheid van Blessing met een zelfgemaakt beeld

Lintje van de burgemeester

Coördinator Frank Sikking, die al sinds begin 2006 bij Natuurwerkgroep Huizen zit, kreeg zijn boek pas een dag later. Maar dan wel direct uit handen van burgemeester Niek Meijer, tegelijk met een onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sikking kreeg dit lintje voor zijn decennia lange inzet voor de natuur en zijn vrijwilligerswerk voor (volks)dansverenigingen.

Lintje Frank Sikking
Overhandiging aan Frank Sikking
Lintje Frank Sikking
Nog even poseren voor het draaiorgel

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter