Waterleidingen gesprongen op de Bakboord en de Dekemastate

Een enorm waterballet vandaag in Huizen. Bijna simultaan waren er twee waterleidingen gesprongen. Eerst op de Bakboord en een goed uur later op de Dekemastate. In beiden gevallen stonden ook aanliggende straten blank.

Bakboord.

Aan de Bakboord was de leiding gesprongen onder het plantsoen langs de weg. Het gras werd omhooggeduwd en het water stroomde daarna de straat op. De huizen zitten tijdelijk zonder stomend water. Hoe het probleem heeft kunnen ontstaan is onduidelijk. Terwijl PWN druk bezig was de leiding te repareren aan de Bakboord, kwam de melding binnen van wateroverlast aan de Dekemastate.

Dekemastate.

Op de Dekemastate was de hoofdwaterleiding onder de klinkerweg gesprongen. Dit veroorzaakte een behoorlijk grote sinkhole. Een meisje kwam met haar fiets in het diepe gat en ging bijna kopje onder. Een buurman die het zag gebeuren kon haar gelukkig uit het water halen. De brandweer kwam ter plaatse en heeft putten geopend en zandzakken voor tuinen van woningen gezet. Hier zitten de huizen ook momenteel zonder water. PWN is ook hier inmiddels bezig met herstelwerkzaamheden.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s:  Vincent Snoek 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter