Dorpswandeling

dorpswandeling


Aanstaande zaterdag kunt u weer wandelend, onder leiding van een gids, het oudste gedeelte van Huizen verkennen. De start van deze heerlijke en interessante wandeling vol wetenswaardigheden, is om 14.00 uur bij het Huizer Museum ‘Het Schoutenhuis’ aan de Achterbaan 82. Tijdens de rondwandeling, die ongeveer een uur duurt, hoort u hoe er vroeger werd geleefd en waar men de kost mee verdiende. Verder vertelt de gids het verhaal van de Erfgooiers en komt u langs de prachtige historische boerderijen en panden die het dorp rijk is.

Aan veel details wordt in het dagelijkse leven voorbij gegaan maar juist tijdens een wandeling wordt veel gezien en geleerd. De gidsen vullen de historische feiten vaak aan met allerlei persoonlijke en leuke anekdotes. De wandeling is een echte aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar vroeger en van architectuur houdt. Na afloop kunt u een kopje koffie of thee drinken in het museum en een bezoek brengen aan de museumwinkel met haar vele originele geschenken. 

Foto’s Inge Jansen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter