Afvalinzameling verandert per 1 januari

Alle huishoudens waar huis-aan-huis wordt ingezameld krijgen in de tweede helft van december een brief van de GAD over de wijzigingen in de afvalinzameling per 1 januari. Voor inwoners van andere gemeenten verandert er soms best veel, in Huizen zijn we al gewend aan de vierde kliko en de nieuwe inzamelfrequentie. Wat wel kan veranderen is de dag waarop het afval wordt ingezameld. Dit is voor iedereen anders.

GFTe

We zijn sinds een tijdje gewend aan elke week GFT ophalen. In het nieuwe jaar blijft dit voor de maanden maart t/m november, maar in december t/m februari wordt GFT + etensresten om de week opgehaald.

Textiel

Waar we in Huizen nu nog zes keer per jaar een zak voor textiel op de mat ontvangen, krijgen we in het nieuwe jaar een brief met vier stickers. Deze stickers mag je plakken op je zak met textiel; dit dat elk soort zak zijn. Het textiel wordt in 2019 vier keer huis-aan-huis opgehaald. Daarnaast kun je het altijd naar het scheidingsstation brengen of naar een textielcontainer in de wijk.

De rest

Voor restafval, PMD en papier & karton verandert er in Huizen niks, behalve eventueel de inzameldatum. De frequentie blijft hetzelfde. Alle informatie nalezen? Dat kan op de site van de GAD. Wanneer de kerstbomen opgehaald worden kun je nakijken op de nieuwe inzamelkalender (wanneer deze beschikbaar is) of in de app.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter