Area 1271 voorlopig gesloten

Area 1271 Huizen

Gebrek aan duidelijke communicatie tussen gemeente en initiatiefnemer Arnoud Wildschut lijkt Area 1271 de das om te doen. Vandaag maakte de organisatie bekend dat sport- en spellenlocatie Area 1271 na iets meer dan twee maanden tot nader orde gesloten is. Waarom dit nodig is, blijft onduidelijk. De gemeente had helaas geen gelegenheid om onze vragen te beantwoorden.

Area 1271 Huizen

Evenementenvergunning

Arnoud Wildschut meldt: “De gemeente fluit ons terug op basis van de noodverordening op het verbod van evenementen. Helaas hadden wij een evenementenvergunning aangevraagd op advies van de vergunningenafdeling van de gemeente Huizen en zouden zij bekijken of het op een andere manier mogelijk zou zijn deze plek voor sport- en spel te gebruiken. Helaas is er tot op heden nog geen enkele actie in geweest.” Waarom en of er werd aangeraden om een evenementenvergunning aan te vragen, terwijl evenementen al lange tijd verboden zijn door corona, is de vraag.

Area 1271 Huizen

Area 1271

Area 1271 is een terrein voor social sports, (sport)activiteiten die je met meerdere mensen kunt beoefenen voor de ontspanning of gezelligheid. Bewegen en sociale contacten kunnen daardoor gecombineerd worden. Wildschut had tot in november toestemming gekregen van de gemeente om zijn sport- en spellenlocatie te ontwikkelen. Waarom er nu geen vervolg op komt, is niet te achterhalen. De ideeën voor een ijsbaan, outdoor cinema tijdens Halloween, een kerstmarkt of een braderie gaan dus ook de ijskast in. Een flinke domper voor Wildschut, die eerder deze week ook al liet weten te stoppen met het organiseren van de Nieuwjaarsduik.

Nieuwjaarsduik Huizen

Nieuwjaarsduik

Niet alleen vanwege corona gaan de Nieuwjaarsduik en winterboulevard niet door. De organisatie had eerder al besloten geen vervolg te willen en kunnen geven aan de komst van een vijfde Nieuwjaarsduik in Huizen. Wildschut: “Het gemeentelijk beleid rondom het organiseren van sport- en overige evenementen in Huizen heeft ons tot deze keuze doen besluiten.”

Hopelijk gaan Wildschut en de gemeente binnenkort goed met elkaar om tafel, om gezamenlijk uit deze impasse te komen. Nu er zo weinig te doen is in het dagelijks leven, is een outdoor sportlocatie een welkome toevoeging aan het bestaande aanbod en vergelijkbaar met sportscholen die in mei van dit jaar naar buiten gingen met hun apparatuur om zo toch iets aan te kunnen bieden.

De gemeente laat in een nagekomen bericht weten op korte termijn in gesprek te gaan met initiatiefnemer Wildschut.

Nieuwjaarsduik Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter