Kinderboekenweek in Huizen

Kinderboekenweek  Huizen

Woensdag 30 september is de Kinderboekenweek gestart. Deze jaarlijkse bijzondere ‘week’ staat in het teken van het kinderboek en het bevorderen van lezen onder kinderen. Dit jaar is het thema “En toen?” over geschiedenis in de breedste zin van het woord. Tijdens de Kinderboekenweek, die nog t/m zondag 11 oktober duurt, organiseert de bibliotheek leuke activiteiten. Alles natuurlijk coronaproof.

Speurtocht

Elke dag van de Kinderboekenweek kun je in de Bibliotheek Huizen en Laren een leuke speurtocht doen langs voorwerpen van vroeger uit het Huizer Museum en de Historische Kring Laren. Heb je de goede oplossing gevonden? Dan krijg je bij de balie een ouderwetse lekkernij. De speurtochten zijn georganiseerd in samenwerking met de Historische Kring Laren en het Huizer Museum.

Kinderboekenweek  Huizen

Kinderboekenweek in de boekenwinkels

Waar de boekhandels in het dorp vroeger aardig uitpakten tijdens de Kinderboekenweek, wordt het geheel dit jaar flink soberder gevierd. Boekhandel Flevo organiseert geen activiteiten. “Het is in onze winkel niet verantwoord te organiseren”, aldus eigenaar Luud van Lelyveld. Ook de Bruna aan de Kerkstraat organiseert niks in de winkel. Wel gaan ze maandag en dinsdag op tournee langs de Ichtus-scholen (Van den Brugghenschool, de Ark, Beatrixschool en de Parel) met schrijfster Nathalie van den Thillart. En koop vooral je favoriete kinderboeken bij de boekhandels. Bij besteding vanaf € 12,50 krijg je dan het kinderboekenweekgeschenk erbij: De diamant van Banjarmasin van Arend van Dam

Kinderboekenweek  Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Verhuist, Burgemeester, Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter