Een dorp vol verhalen

Een dorp vol verhalen

Na het grote succes van de ‘Canon van Huizen’ werd vanmiddag het eerste exemplaar overhandigd van de juniorversie van de Canon, ‘Ik woon in Huizen, Een dorp vol verhalen’. Directeur van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum Pauline Gmelich Meijling mocht het boek in ontvangst nemen van de vormgever van het boek, Barbara Hogendoorn. Het idee is in de bibliotheek ontstaan en drukkerij Bout heeft er een schitterend kijk-, lees-, en doeboek van gemaakt. Het staat vol foto’s en tekeningen, informatieve weetjes en leuke opdrachten.

Opmaak van Een dorp vol verhalen
Een dorp vol verhalen

Cultuureducatie

Het boek is gemaakt voor jeugd van tien tot veertien jaar en het is de bedoeling dat het ook gebruikt wordt op scholen voor cultuureducatie. Het is echter ook voor volwassenen een heel mooi boek. Zowel voor Huizers met interesse in Huizen, voor laaggeletterden, nieuwkomers en mensen voor wie de Canon te duur was of die gemist hebben. De tekeningen van Pieter Hogenbirk zijn zeer de moeite waard.

‘Ik woon in Huizen, Een dorp vol verhalen’ is vanaf vandaag te koop in de boekhandels voor € 16,95.

Overhandiging van Een dorp vol verhalen
Eerste exemplaar Een dorp vol verhalen
Mariska van der Woude, lerares van De Kamperfoelie, ontvangt de canon
juniorcanon
Dani Dassen en zijn opa Rob Koet nemen vast een kijkje

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Tekst en foto’s: Henk Heijnen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter