Eigenaar redt eigen kat uit de boom

Rond drie uur vanmiddag kwam er bij de brandweer een melding binnen van een dier in problemen. Een kat was een hoge boom ingeklommen en durfde er niet meer uit.

De brandweer overlegde hoe ze het beste te werk konden gaan, want de kat begaf zich toch op zo’n zeven meter hoog. Ze besloten om een hoge ladder in te zetten om bij het diertje te kunnen komen. De eerste poging van de brandweer mislukte. Het beestje was bang en liet zich niet lokken. Ze besloten om even afstand te nemen zodat het diertje ook niet teveel stress zou krijgen.

De eigenaresse opperde om zelf de ladder op te gaan. De kat kent haar en vertrouwd haar natuurlijk meer dan zo’n vreemde man met een rode helm op. Mevrouw ging gestaag naar boven en de brandweer vroeg zich af of ze nog ergens sollicitatieformulieren hadden liggen. Eenmaal boven kon ze rustig op de kat inpraten en daarna rustig de kat oppakken en mee naar beneden nemen. Eenmaal op de grond stoof de kat meteen weer weg. Op naar een nieuw avontuur.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s:  Vincent Snoek 

Arts and Crafts Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter