Tanks vervangen bij Teeuwissen Rioolreiniging

Tanks Teeuwissen Rioolreiniging

Wellicht heb je ze vanmorgen of gisteren door Huizen zien rijden: de opvallend gele tanks op diepladers. De in totaal vier tanks waren bestemd voor Teeuwissen Rioolreiniging. Niet zo spectaculair als twee jaar geleden, wel weer een opvallende verschijning! Het gaat dit keer om vetopslagtanks van kunststof die de oude stalen tanks moeten vervangen. Een slag kleiner dan de opslagtanks van 2018, maar toch een hele operatie.

Alle tanks vervangen

De oude stalen tanks waren door alle verzuren in de loop der jaren aangetast en moesten worden vervangen. Met deze laatste vier zijn alle opslagtanks nu vernieuwd. De nieuwe tanks zijn met hijskranen via een gat in het dak de zuivering in gehesen. Zodra alle tanks zijn geplaatst, gaat het dak weer dicht. Met deze vernieuwing is de capaciteit ook verhoogd en is het groeiende Teeuwissen weer klaar voor de toekomst.

Tanks Teeuwissen Rioolreiniging
Het afvoeren van de oude tanks

Vetinzameling

Naast de bekende werkzaamheden als reiniging, onderhoud en inspectie van riolen zamelt Teeuwissen vet in bij o.a. bedrijfskantines en horeca-ondernemingen. Zij zijn wettelijk verplicht om hun afvalwater te scheiden van vetten. Dit voorkomt verstoppingen van rioleringen en overlast van overstromingen in keukens.

Aankomst van een nieuwe tank
Tanks Teeuwissen Rioolreiniging
Omhoog hijsen van een nieuwe tank
Tanks Teeuwissen Rioolreiniging
Het plaatsen is precisiewerk

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré

Walking Football, sv Huizen, Huizen, Kika

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter