Basisschool de Rehoboth wint opnieuw e-wasterace!

Rehoboth Huizen e-wasterace

Vier weken lang zijn negen basisscholen de strijd aangegaan tegen het elektronisch afval tijdens de jaarlijkse e-wasterace. In totaal haalden ze 28.121 oude elektronische apparaten op. Basisschool de Rehoboth uit Huizen is met 5393 apparaten en een score van 2781 punten voor de tweede keer op rij winnaar van de e-wasterace . Het was een spannende eindstrijd! Wethouder Marlous Verbeek overhandigde de leerlingen de prijs: een schoolreis naar Nemo in Amsterdam.

Elektronisch afval

De e-wasterace is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Buurtbewoners konden de afgelopen vier weken hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt.

Rehoboth Huizen e-wasterace

Drie Huizer basisscholen

Van 11 september tot 9 oktober hebben de leerlingen van verschillende basisscholen in de regio zich ingezet om zo veel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. De scholen die vanuit Huizen hebben deelgenomen zijn: Rehobothschool, Flevoschool en De Ark, waarbij de Rehoboth dus als winnaar uit de bus is gekomen van alle scholen. De E-waste Race Gooi en Vechtstreek is een initiatief van de GAD in samenwerking met Weee Nederland. Zo zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Rehoboth Huizen e-wasterace
Lars mocht de prijs in ontvangst nemen omdat hij als laatste jarig was

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré

help de Huizer botters

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter