Week van de Veiligheid in teken van weerbaarheid

Week van de Veiligheid Huizen

Van 5 tot en met 9 oktober vindt de Week van de Veiligheid plaats. Deze week staat in het thema van weerbaarheid. De gemeente Huizen gaat met verschillende activiteiten, zoals videopresentaties, webinars en vragen stellen aan burgemeester en politiechef, in op hoe inwoners van Huizen kunnen voorkomen slachtoffer te worden van criminaliteit.

Videopresentatie en training online fraude

Op maandag 5 oktober start een videopresentatie over online fraude op de veiligheidswebsite van de gemeente Huizen. In deze videopresentatie bespreekt burgemeester Niek Meijer onder andere whatsappfraude en phishing mails. Van 19.00 tot 21.00 uur vindt in het Visnet in Huizen een training plaats over online fraude en babbeltrucs.

Week van de Veiligheid Huizen

Nepnieuws en ondermijning

Op dinsdag 6 oktober wordt een online webinar over nepnieuws gegeven door Beeld en Geluid uit Hilversum. Deze webinar vindt digitaal plaats van 19.30 tot 21.00 uur en gaat in op het bestaan en herkennen van nepnieuws. Op woensdag 7 oktober wordt een videopresentatie over ondermijning op de veiligheidswebsite en social media kanalen van de gemeente Huizen geplaatst. In deze videopresentatie bespreekt burgemeester Niek Meijer ondermijning, signalen van ondermijning en de aanpak van ondermijning door de gemeente en haar veiligheidspartners.

Woninginbraak en autokraak

Op donderdag 8 oktober start een videopresentatie over woninginbraak en autokraak op de veiligheidswebsite en via de social media kanalen van de gemeente Huizen. In deze videopresentatie bespreekt Maarten van Weel (adviseur Keurmerk Veilig Wonen) woninginbraak, autokraak en maatregelen die men kan nemen om dit te voorkomen. Van 9.00 tot 14.30 uur staat Maarten van Weel met zijn informatiewagen over inbraak bij winkelcentrum de Oostermeent om vragen te beantwoorden.

Week van de Veiligheid Huizen

Vragen stellen aan burgemeester en politiechef

Op vrijdag 9 oktober kunnen inwoners van Huizen digitaal vragen stellen burgemeester Niek Meijer en politiechef Basisteam Gooi-Noord Carmen van den Bogaert-Bruins over veiligheid. Heeft u vragen over veiligheid (in Huizen) of wilt u weten wat de gemeente en de politie doen met betrekking tot bepaalde veiligheidsonderwerpen? Stel dan tussen 15.00 en 16.00 uur uw vragen aan de burgemeester en politie via een livestream op Facebook en via Zoom. Meer informatie over de Week van de Veiligheid en aanmelden kan op de website over veiligheid van de gemeente Huizen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Walking Football, sv Huizen, Huizen, Kika

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

 • Reageer
  Cor veerman
  4 oktober 2020 op 19:29

  Hallo waarom heeft huizen geen toilet gebouw in het centrum we lopen wel achter .
  Nu zeker je kan nergens naar een toilet in de corona tijd.
  Bijzonder groot gemis en tekort koning in huizen zet er voorlopig een toiletwagen neer en bouw een vast toilet gebouw.mensen gaan nu ook geen boodschappen meer doen omdat ze nergens naar een toilet kunnen.

 • Laat een reactie achter