Potje schaken ?

schaken

Zin om een potje te schaken? De schaakvoorziening op Plein 2000 is vandaag officieel geopend door wethouder Gerrit Pas. Het idee kwam van de wethouder na een bezoek aan de bibliotheek van Rotterdam waar iets soortgelijks gerealiseerd is. Een idee is leuk, maar dan ben je er nog niet. Een schaakspel voor iedereen. Maar wat doe je bijvoorbeeld met de speelstukken? Je wil natuurlijk niet dat een onverlaat zomaar een speelstuk meeneemt, zodat het bord incompleet wordt.

Daarom werden er vandaag 3 setjes sleutels uitgereikt, nou ja eigenlijk 2.  Grand café ’t Heertje kreeg een setje net als Schaakvereniging Huizen. Op het gemeentehuis blijft er ook één aanwezig. Mensen kunnen de sleutel hier ophalen als ze zin in een potje schaak hebben.
schakenHet idee erachter is om van het plein meer dan een doorvoer of hangplek te maken, maar ook een plek waar mensen kunnen samenkomen om iets te doen. Als er iemand ideeën heeft voor een ander spel of activiteit dat makkelijk te creëren is, zijn de suggesties van harte welkom bij de Gemeente. schaken

Blijf op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Willie
    29 mei 2018 op 19:06

    Hoe doen ze dit in R’dam ?

    Misschien kan er in elk schaakstuk een alarm ingebouwd worden. .. als het 5 meter van zn plek( van het ‘bird’) komt gaat het alarm af…😉

  • Laat een reactie achter