Burgemeester Hertog benoemd als waarnemend burgemeester

burgemeester

Op woensdag 6 september is burgemeester Hertog in het provinciehuis in Haarlem door de commissaris van de Koning, de heer Remkes, benoemd als waarnemend burgemeester van Huizen vanaf 1 november a.s.. De benoeming tot waarnemend-burgemeester vond plaats ten overstaan van de fractievoorzitters van de Huizer gemeenteraad, die hiervoor door de commissaris waren uitgenodigd.

Waarnemend burgemeester

Formeel is 1 november a.s. de datum waarop burgemeester Hertog vanwege het bereiken van de leeftijd van 70 jaar met pensioen gaat. Voor de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek, waaronder de gemeente Huizen is de wettelijke procedure voor gemeentelijke herindeling gestart. Daarom wordt de burgemeestersvacature vooralsnog niet open gesteld en wordt gedurende de procedure een waarnemend burgemeester benoemd. Voor een waarnemend burgemeester geldt geen maximumleeftijd.

Portret

Overigens zal aan de pensionering van de burgemeester en zijn aanblijven als waarnemend-burgemeester begin november a.s. ook aandacht worden besteed, waarbij de raad nadrukkelijk betrokken wordt. Zo zal op woensdag 1 november a.s. het portret van de burgemeester worden onthuld, dat zal worden toegevoegd aan de portrettengalerij in het gemeentehuis.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

archieffoto’s Inge Jansen

 

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter