Theaterroute Huizen 2020: De strijd van de bevrijders

Theaterroute Huizen 2020

Met als titel De strijd van de bevrijders is 75 jaar vrijheid is het thema van de Theaterroute Huizen 2020. En zelfs in september is dat een thema dat nog goed aankomt. Met nog drie avonden te gaan is de route halverwege, maar OpHuizerhoogte is al bij alle voorstellingen geweest. Elke avond genieten zo’n 200 bezoekers van negen voorstellingen totaal: acht in het dorp (vier per route) en een centrale eindvoorstelling. En dit alles met inachtneming van de coronamaatregelen. Ook dit jaar werd de opening verzorgd door wethouder cultuur, Marlous Verbeek.

Theaterroute Huizen 2020
Anderhalve meter!

Negen diverse voorstellingen

De voorstellingen hebben allemaal het thema ‘vrijheid’ gemeen, alhoewel dit bij de ene voorstelling wat duidelijker is dan bij de ander. Koken met Vera gaat over hippe tv-kok Vera en een onthulling over haar grootvader. Het Weeshuis vertelt een tragisch liefdesverhaal. De Onderduiker blijkt een verrassende onderduiker te zijn. Begraven gaat over de geschiedenis van het begraven in Huizen. Verzet gaat over een groep moedige Huizers in de oorlog. Petra gaat over de zangeres Petra Lugtenburg die in Huizen woonde. Burgervader gaat over burgemeester Fons Hertog en doet flink wat stof opwaaien. Afscheid Kamp Almere gaat over het Molukse kamp, en is het enige stuk dat niet door Johan Verheij is geschreven en geregisseerd. De eindvoorstelling De strijd van de bevrijders haalt bijna de hele cast bij elkaar, en gaat over verzetshelden Trijnie en Jan.

Theaterroute Huizen 2020

Kindertheaterroute

Net als vorig jaar was er dit jaar ook een speciale Kindertheaterroute voor leerlingen van de Dr. Maria Montessorischool. Vanwege de korte voorbereidingstijd (lang was het onzeker of de route dit jaar kon doorgaan), was het niet mogelijk andere scholen mee te laten doen. Voor een drietal voorstellingen was de Kindertheaterroute een soort generale repetitie: Het Weeshuis, Petra en Verzet. Na afloop was er uitgebreid gelegenheid voor de kinderen om in gesprek te gaan met de acteurs.

Theaterroute Huizen 2020
Kindertheaterroute

Bekijk hieronder foto’s van elke voorstelling van Theaterroute Huizen 2020.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Verhuist, Burgemeester, Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter