Komeet Neowise in beeld

Komeet Neowise Huizen

Het is niet vaak dat een komeet goed te zien is, en al helemaal niet met het blote oog. De afgelopen week kon je komeet Neowise aan de noordelijke hemel zien staan, vlak boven de horizon. Daarvoor moest je wel vroeg op, of laat naar bed. Vóór 15 juli was Neowise vooral aan het eind van de nacht goed te zien, na 15 juli aan het begin van de nacht. Onze fotografen trokken er vrijdagnacht rond 1.00 uur op uit om mooie Huizer plaatjes te maken met de komeet, voor de mensen die het hebben gemist.

Steeds minder helder

Vanaf afgelopen nacht wordt Neowise elke dag minder zichtbaar. Helaas was het gisteren bewolkt, en belooft het ook vannacht niet helder te worden. Eind juli is de komeet naar verwachting helemaal niet meer te zien. Het kan zelfs dat Neowise dan uit elkaar is gevallen, wat vaak gebeurt met kometen. Kometen bestaan uit ijs en gruis. In de buurt van de zon verdampt het ijs en ontstaat een staart, die door het zonlicht zichtbaar is.

Komeet Neowise Huizen
Komeet Neowise Huizen
Komeet Neowise Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré en Vincent Snoek

Walking Football, sv Huizen, Huizen

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Anke
  20 juli 2020 op 11:47

  Schitterende plaatjes

  • Reageer
   Larisa
   20 juli 2020 op 16:51

   Bedankt Anke!

  Laat een reactie achter