Kort noodweer trekt over Huizen

Noodweer Huizen

De wolken die rond 19.30 uur vanuit het zuiden kwamen aanzetten waren er al een voorbode van: gisteravond trok rond 20.15 uur een kort maar heftig noodweer over Huizen. Binnen korte tijd kwam er een enorm grote hoeveelheid water naar beneden. De riolen kunnen zo’n heftige bui niet aan, en verschillende delen van Huizen stonden blank. De hoosbui ging gepaard met een waar schouwspel aan bliksem en donder en hagelstenen ter grootte van “duiveneieren”.

Noodweer Huizen

Stormschade aan huurwoningen

Aan de Johan Evertsenstraat moet een blok huurhuizen het zonder dakgoot aan de achterzijde stellen. De in 2011 gerenoveerde woningen van De Alliantie konden het geweld van het noodweer niet aan. De brandweer moest er aan te pas komen om de dakgoot en de onderste rij pannen te verwijderen. Een medewerker van De Alliantie was snel ter plaatse om tekst en uitleg te krijgen over de genomen maatregelen.

Stormschade Johan Evertsenstraat Huizen

Straten blank

Op verschillende straten in Huizen was het een waar waterballet. Met op de achtergrond nog het onweer dat net over de gemeente heen was getrokken, spoedden automobilisten zich naar huis. Een stel jongeren op scooters vond de diepe plassen wel een effectieve manier om de scooter schoon te maken, en reed er op de IJsselmeerstraat nog eens extra doorheen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.F

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Walking Football, sv Huizen, Huizen, Kika

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter