Vier onze vrijheid op afstand

Vier onze vrijheid Huizen bevrijdingsdag

Het had een bijzonder Bevrijdingsdag moeten worden: 75 jaar vrijheid! Helaas gooide corona roet in het eten. De grootse viering die gepland stond kon niet doorgaan, en dus hebben Eindeloos Theaterwerk en Rotary Club Gooimeer samen met 75 jaar Vrijheid Huizen de afgelopen tijd de koppen bij elkaar gestoken. Samen zijn zij tot een programma gekomen waarmee toch gezamenlijk 75 jaar vrijheid kon worden gevierd, onder het motto ‘Vier Onze Vrijheid!’.

NH Nieuws verzorgde de live-uitzending

Verbinding

Het thema van Vier Onze Vrijheid was daarbij ‘verbinding’. Tijdens een speciale televisie-uitzending op NH Nieuws van 12.30 tot 13.40 uur vanuit de Oosterlichtkerk konden mensen genieten van live muziek, interviews en voordrachten terwijl ze ondertussen tegelijkertijd de lunch nuttigden. Deze kon worden gemaakt met de Vier Onze Vrijheid-box, die door verschillende lokale ondernemers werd aangeboden. Het programma werd gepresenteerd door Maartje van Weegen, mét lunch op tafel. En alles natuurlijk op gepaste afstand van elkaar.

Vier onze vrijheid Huizen bevrijdingsdag
Maartje van Weegen met haar speciale lunch

Maatschappelijke betrokkenheid

De cliënten van de Voedselbank in Huizen en Blaricum konden ook van een speciale lunch genieten. Voor alle families is een speciaal pakket samengesteld waaraan belangeloos is bijgedragen door o.a. Bakkerij Kruijmer, Tuincentrum Rebel, RK Parochie Huizen-Blaricum, de Turkse gemeenschap, Restaurant Aan de Kade, Westland Kaas en IJssalon Sundaes. Daarnaast hebben diverse artiesten en organisaties bijgedragen aan Vier Onze Vrijheid, waaronder de Indisch/Molukse gemeenschap, Amnesty International, 4 mei comité, de burgemeesters van Huizen en Blaricum en ondernemers uit beide gemeenten.

Het programma werd afgesloten met het lied ‘We’ll meet again’ en een toost op 75 jaar vrijheid. Het geheel is terug te kijken op kerkdienstgemist.nl.

Vier onze vrijheid Huizen bevrijdingsdag
Het hele team toost op 75 jaar vrijheid
Live muziek

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Arts and Crafts Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter