Aangepaste dodenherdenking

Dodenherdenking Huizen

Dodenherdenking zal dit jaar heel anders zijn dan voorgaande jaren. Al om 8.00 uur vanmorgen werden er kransen gelegd bij het herdenkingsmonument op het Prins Bernhardplein. De gebruikelijke herdenkingsdienst in de Kruiskerk en de kranslegging na 20.00 uur gaan niet door.

Kranslegging

De eerste krans werd gelegd door burgemeester Niek Meijer en zijn vrouw Janny. Daarna volgden overige collegeleden en het 4 mei Comité Huizen. Het veteranencomité houd deze dodenherdenking gedurende de gehele dag, tot 20.00 uur, erewacht bij het herdenkingsmonument met wisseling van de wacht.

Dodenherdenking Huizen

Zelf bloemen leggen

Tot 20.00 uur vanavond is het voor iedereen mogelijk om bloemen te leggen bij het monument. Houd daarbij rekening met de sociale afstand en het verzoek om het bezoek zoveel mogelijk te spreiden over de dag.

Dodenherdenking Huizen
Dodenherdenking Huizen

Herdenkingsfilm

Omdat er deze dodenherdenking geen toespraken zijn heeft regisseur en voorzitter van het 4 mei Comité Hein Hoffman een documentaire gemaakt over herdenken in Huizen, waarbij verhalen van diverse slachtoffers verteld worden.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

I-TAXI

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter