Coalitieakkoord “Vitaal en Verbindend” ondertekend

Vanmiddag is het nieuwe coalitieakkoord tussen VVD, CDA, D66 en PvdA ondertekend op het gemeentehuis. De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart j.l. hebben geleid tot een compleet nieuwe coalitie.

Verkiezingsuitslag

De VVD bleef de grootste partij met 6 zetels. Daarna volgden zes partijen met 3 zetels (CDA, Dorpsbelangen Huizen, Leefbaar Huizen, D66, PvdA en GroenLinks), terwijl ook ChristenUnie en SGP gezamenlijk 3 zetels behaalden. Op basis van deze verkiezingsuitslag was geen logische coalitie aan te wijzen.  Na een eerste verkenningsronde, bestaande uit gesprekken met alle betrokken partijen, adviseerde de informateur om een onderhandelingsronde op te starten tussen VVD, CDA, D66 en PvdA. Vanaf 25 maart  hebben vertegenwoordigers van deze partijen met elkaar gekeken of samenwerking voor de komende raadsperiode mogelijk was. En dat is gelukt.

De nieuwe wethouders naast de burgemeester Sicko Heldoorn. V.l.n.r. Maarten Hoelscher (PvdA), Roland Boom (VVD), Marlous Verbeek (D66) en Bert Rebel (CDA).

 

De onderhandelaars tijdens de gesprekken. v.l.n.r Maarten Hoelscher (PvdA), Rutger Rebel (CDA), Jessica Prins (VVD), Erwin Ormel (formateur) en Marlous Verbeek (D66)

Hoofdpunten

Het waren voornamelijk 4 hoofdpunten waar over gesproken danwel gediscussieerd werd. De AHRI-procedure, de zondagopenstelling voor winkeliers, de kustzone en natuurlijk de verdeling van de portefeuilles. Waarbij de zondagopenstelling voor winkeliers nog het grootste struikelblok was.  Je kan het hele coalitieakkoord zelf vinden op de website van de gemeente.

Blijf op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter