Draaiorgel de Tony gaat langs bij woonzorgcentra

Op initiatief van het Westland familie fonds en de Rotary Gooimeer is Thor van de Peppel met zijn draaiorgel “de Tony” langs diverse zorginstellingen geweest. Gisteren hadden ze al een aantal openlucht optredens gegeven en vandaag was de beurt aan Visio, De oude pastorie en De Marke. Waarbij we bij laatstgenoemde een kijkje mochten nemen.

Rond twee uur vanmiddag ging het hek van het slot en reed de Tony het terrein van de Marke op. Daar zat al een grote groep ouderen hun op te wachten. Toen de eerste tonen werden ingezet gingen overal raampjes open en kwamen mensen hun terras op lopen om te genieten en zelfs een dansje te wagen.

Onder de klanken van Tulpen uit Amsterdam en het Wilhelmus werd gretig meegezongen. Verzorgers dansten vrolijk mee. Een mooi verzetje voor deze groep mensen in deze vaak eenzame periode.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

restaurant aan de kade

Foto’s en video: Vincent Snoek.

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Hilda Davina-de Wind
    5 april 2020 op 19:34

    Mag het draaiorgel ook naar Philadelphia Westhove , hier wonen 14 mensen met een verstandelijke beperking, die hun familie niet zien. Niet naar dagbesteding kunnen en er ook weinig tot niks van snappen. Videobellen is voor velen ook geen optie .

  • Laat een reactie achter