Melkmeisje weer terug na “nosejob” op Oude Raadhuisplein

 melkmeisje

Het Huizer Melkmeisje werd vandaag weer teruggezet op het Oude Raadhuisplein. Rond half twee werd zij weer op haar plekje aan het plein geplaatst. Het spraakmakende beeld staat weer op haar eigen sokkel, waar ze iedereen in het oude dorp verwelkomt. Het kunstwerk werd in februari weggehaald voor reparatie aan de neus. Na inspectie van het Melkmeisje bleken echter meerdere reparaties nodig. Zo heeft kunstenares Berry Holslag naast de bekende “nosejob” o.a ook de sokkel behandeld.

melkmeisje

Het melkmeisje word weer op haar plek gezet.

Wethouder Marlous Verbeek was aanwezig om samen met de kunstenares het beeld opnieuw te onthullen. Voor het melkmeisje werden meerdere nieuwe neuzen gemaakt, omdat tijdens het bakken in de oven het materiaal krimpt en je wel het goede formaat wilt hebben.

melkmeisje

Van de neuscorrectie is niets meer te zien.

 

melkmeisje

Kunstenares Berry Holslag, wethouder Marlous Verbeek en Huub van Andel cultuurambtenaar.

Blijf ook op Huizer hoogte
Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter