Huizer Insigne voor Donald de Marcas

Aansluitend aan de dodenherdenking gisterenavond, speldde de burgemeester het Huizer Insigne op bij Donald de Marcas in het Wapen van Huizen.
De heer D.M. de Marcas is ruim 41 jaar zeer verdienstelijk geweest voor de Nederlandse Omroep.
Als hoorspelacteur, omroeper, presentator, zanger, cabaretier en als nieuwslezer voor het ANP heeft dhr. D.M. de Marcas veel betekend voor de Nederlandse Omroep.


Na zijn pensionering in 1998 heeft de heer de Marcas zich met name toegelegd op het overdragen van zijn kennis, ervaring, verdriet en zijn overleven van de Tweede Wereldoorlog. Zijn Joodse achtergrond is vanzelfsprekend bepalend voor zijn interesse in de Tweede Wereldoorlog en de herdenking daarvan. Hij draagt dan ook zeer regelmatig gedichten voor rond 4 en 5 mei en doet dat met grote intensiteit, omdat hij de oorlog zo indringend heeft beleefd en voor een belangrijk deel getekend heeft. Het motto van Donald de Marcas is: ‘herdenken is nadenken!’ Voor zijn bijdrage en inzet om de herinnering aan de gebeurtenissen van toen zinvol door te geven aan de volgende generaties verdient hij een bijzondere waardering.

Met een leeftijd van 83 jaar is de heer D.M. de Marcas tot op de dag van vandaag nog steeds actief als voorlezer (‘chef gedicht’) voor herdenkingsbijeenkomsten en levert op die manier een indrukwekkende bijdrage aan de Huizer samenleving.

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Iedere dag zie je hier weer nieuwe foto’s van Huizen, haar inwoners en ondernemers. De fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek proberen daarmee Huizen iedere dag zo goed mogelijk voor u in beeld te brengen. Kijk met ons mee en like onze Facebookpagina. Zo mis je niets !

foto’s Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter