Huizer kappers doen het licht aan

Huizer kappers doen het licht aan

Kappers strijden voor heropening van hun zaak en voor financiële ondersteuning. Dat deden ze vanavond met de actie #lichtvoordathetuitgaat. Deelnemende kapsalons deden tussen 18.00 en 20.00 uur het licht aan. Ook verschillende Huizer kappers deden mee met de actie.

Huizer kappers doen het licht aan

Water aan de lippen

Met #lichtvoordathetuitgaat willen de kappers de aandacht vestigen op de volgens hen schrijnende situatie in de branche. Ook wijzen ze erop dat kappers in België, en binnenkort ook in Duitsland, al wel weer aan de slag kunnen. Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen. Wanneer de kappers in Nederland mogen openen is nog niet duidelijk. Ze zijn in ieder geval dicht tot 2 maart.

Kapsalon Nanette

Geen steun

Bijna iedereen heeft ondertussen een ‘coronakapsel’. Vervelend, maar voor de kappers is het nog veel erger. Ze mogen niet knippen en komen lang niet allemaal in aanmerking voor steun van de overheid. Zo krijgen ze pas financiële steun bij dertig procent omzetverlies ten opzichte van het voorgaande jaar. De kappers moesten pas half december sluiten en halen die eis bij lange na niet, terwijl ze toch compleet zonder inkomsten zitten nu.

Huizer kappers doen het licht aan

Huizer kappers

Hoeveel Huizer kappers het zwaar hebben, is niet duidelijk. De boodschap van HaarSalon! aan de Lindenlaan is in ieder geval duidelijk: “Wij willen open”. Dat de animo om mee te doen met de actie #lichtvoordathetuitgaat groot is, blijkt wel uit het groot aantal verlichte kapsalons dat wij vanavond aantroffen.

Huizer kappers doen het licht aan
Kapsalon Cizik
Kapsalon profiel

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter