Supermarkten langer open

Supermarkten Huizen zondag

In verband met het coronavirus mogen de supermarkten in Huizen vanaf zondag 29 maart tijdelijk langer open, namelijk van 09.00 tot 20.00 uur. Ook gelden er verruimde tijden voor het laden en lossen. Deze tijdelijke verruiming blijft geldig zolang de maatregelen van de Rijksoverheid van kracht zijn. Een rondje langs een paar supermarkten leert dat niet elke supermarkt aanstaande zondag al langer open is.

Bezoekers houden afstand bij AH Oostermeent

Niet iedereen open

Albert Heijn in zowel het Oude Dorp als de Oostermeent is daadwerkelijk van 9.00 tot 20.00 uur open. Plus van den Hoven is geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Bij de Coop in de Phohiflat zijn ze aanstaande zondag “nog niet langer open”. De manager van Jumbo in De Kostmand wist niet van de mogelijkheid om zondag langer open te zijn en zal dat aanstaande zondag in ieder geval nog niet zijn. Raadpleeg (de website van) de supermarkt bij jouw in de buurt om te ontdekken of deze op zondag langer open is.

Supermarkten Huizen zondag

Keuzevrijheid

De verruiming moet ertoe leiden dat er minder bezoekers tegelijkertijd in de winkels zijn, waardoor anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. Normaal gesproken mogen supermarkten in Huizen op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur open zijn. Om het aantal bezoekers zoveel mogelijk te spreiden en daarmee het risico op nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen, gelden de verruimde openingstijden. Supermarkten hebben supermarkten keuzevrijheid om te bepalen hoe lang ze binnen die tijden open zijn.

Supermarkten Huizen zondag
Bij Jumbo worden de karretjes schoongemaakt door een beveiliger

Verkleinen risico op besmetting

In alle supermarkten is het verplicht gebruik te maken van een winkelkarretje. Deze worden door personeel of ingehuurde bedrijven schoongemaakt tussen gebruikers in. Door een beperkt aantal wagentjes beschikbaar te houden, kunnen de supermarkten de bezoekers spreiden en begrenzen. Ook zorgen zij ervoor dat de minimale afstand van anderhalve meter gewaarborgd is en dat mensen in principe de winkel alleen bezoeken, tenzij het niet anders kan. Mensen die zonder winkelwagentje naar binnen lopen, worden teruggeroepen.

Wachtstrepen voor winkelend publiek bij AH Oude Dorp
Supermarkten Huizen zondag

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Nicole
    28 maart 2020 op 11:17

    Bij de Lidl in Huizen maakt men geen karretjes schoon terwijl dit elders overal wel word gedaan. Vreemd dat ze daar anders met de corona hygiëne omgaan.

  • Laat een reactie achter