Winkels vanaf juli op zondag open ?

Het college stelt de raad voor om de Winkeltijdenverordening van Huizen te wijzigen. Deze wijziging maakt het mogelijk dat winkels op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur open kunnen zijn. De bevoorrading van de winkels moet binnen dezelfde tijden plaatsvinden, ook dat is in de verordening geregeld. Behandeling van dit voorstel gebeurt in de raadsvergadering van 5 juli. Als de raad met het voorstel van het college instemt, is zondag 15 juli de eerste mogelijkheid dat winkels open mogen zijn.

Coalitieakkoord 2018 – 2022

In het coalitieakkoord Vitaal en Verbindend is opgenomen dat het college uiterlijk in de raadsvergadering van 5 juli a.s. een voorstel doet voor wijziging van de winkeltijdenverordening. Dat ligt er nu. Hierin is ook het laden en lossen geregeld in het tijdvak dat de winkels geopend zijn voor het publiek.

Ingangsdatum

Als de gemeenteraad deze verordening op 5 juli vaststelt, dan volgt allereerst bekendmaking daarvan in het zogeheten gemeenteblad. Dat gebeurt op 9 juli. Een dag later is de regeling dan in werking. Dat betekent dat de winkels vanaf zondag 15 juli op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur open mogen zijn. De winkeliersverenigingen zijn op de hoogte gesteld.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter